Heklet adventskalender

Det kan høres ut som et stort og vanskelig prosjekt å hekle en adventskalender, men det er slett ikke så komplisert som det ser ut. Alle ”lommer” og bakstykket det sitter fast på er ”bare” halvstaver. Du bestemmer selv hvor stor kalenderen skal bli. Vår adventskalender er ca 55 x 60 cm. Det gikk med sju garnøster til bakgrunnen og deretter et nøste i hver farge til lommene.

Lommer

Lag maler i skala 1:1 for å ha full oversikt over hvor store lommene skal være, hvor lommene skal sitte på bakstykket og hvor stor kalenderen skal være. Du kan også lage lommer i ulike størrelser, legg de til side og se underveis hvordan kalenderen skal se ut.

Hver lomme starter med en luftmaske. Hekle halvstaver i luftmaskene og snu, hekle deretter halvstaver igjen. Hekle så jevnt og løst du kan. La det være igjen en lang garnlengde når du avslutter. Bruk garnlengden til å sy fast lommene på bakstykket.

Bakstykke

Når lommene er ferdige, legger du de til side til du vet hvor stort bakstykket skal være. Start på samme måte med en luftmaske. Fortsett deretter med halvstaver til stykket er passelig stort.

Sy på lommene

Sy lommene på plass på bakstykket med samme garn som du brukte til lommene. Fest lommene med sikkerhetsnåler slik at ikke lommene faller av, og det blir også lettere å jobbe med håndarbeidet.

Oppheng

Bruk en rundstang i tre. Kutt opp rundstangen i passelig lengde. Sy rundstangen på plass med heklegarn i samme farge som bakstykket, som bildet viser.