Hus av spatler og ispinner

Av spatler og ispinner kan man bygge fine hus. Med litt lim og kanskje noe hjelp av vår bruksanvisning, setter du sammen et lite hus på null komma nix. Mal det i fine farger og lag detaljer, f.eks gjerde og benker i tillegg.

Slik gjør du

Legg ut spatler og ispinner foran deg slik du vil at huset skal se ut, eller se på bildene og gjør på samme måte. Lag to like endevegger. På fremsiden sparer du et passe stort hull til døråpning og på baksiden gjøres det enklest helt tett. Forsterk veggene ved å lime en ekstra spatel eller pinne på baksiden. For og få kortere pinner risser man en linje med en kniv og bryter av, avrund kantene på slipepapiret.

Slik gjør du

Lag en dør av avbrukne ispinner med en ispinne som du limer på tvers skrått over framsiden. Lim fast en perle som håndtak. Fest døren med litt brettet hobbykartong.

Slik gjør du

Som sprosser i vinduene har vi lagt to blomsterpinner i kors, skjært ut en bit på midten, limt sammen korset og limt det fast på innsiden av vinduet. Lim sammen alle sidene på huset, for at det skal feste skikkelig, kan det være nødvendig å lime på noen ekstra ispinner noen steder.

Slik gjør du

Til taket legger du spalter på rekke, mange nok til å dekke huset fra side til side. Lim fast to spatler på tvers. Lag to like og lim dem sammen og på huset. Lag evt. et gjerde, en pipe og dekorer etter behag. Vil man ha et fargerikt hus kan man male det etterpå eller man kan male alle delene før man limer dem sammen.