Grytekluter av slitte jeans

12 juni, 2024

Gamle, slitte jeans passer godt til alle tenkelige gjenbruksprosjekter, og pent slitte baklommer passer godt som grytekluter i grillsesongen.

Gamle slitte jeans kan være veldig fine, men noen ganger er de så godt brukt at de ikke kan brukes lenger, ikke engang som shorts. Du trenger allikevel ikke kaste de! Dongeristoff, slitt eller ei, er et fantastisk materiale som kan brukes til alle mulige slags gjenbruksprosjekter!  For eksempel kan de brukes til å lage sommerens fineste grytekluter eller gryteunderlag.

Klipp ut kvadratiske stoffbiter fra jeansen. Baklommene er for eksempel fine å bruke. Klipper du ut fire like store stoffbiter, er det nok til et par grytekluter. Eventuelt kan du klippe ut stoff fra en annen jeans til den ene siden av grytekluten.

Klipp deretter ut like store biter av grillfóret, en eller to til hver gryteklut, avhengig av hvor tykke de skal være og hvor sterk symaskinen er.

Sett sammen stoffet og grillfóret med nåler. Sy sømmene med samme farge på tråden som jeansen har fra før, som oftest gul eller orange tråd. Følg sømmene slik at grillfóret sitter godt festet.

Bruker du to lommer – en på hver side, vil du kanskje unngå at sømmen vises på den andre siden. Sy i stedet fast litt bomullsdomestikk på baksiden av hver del og sy begge delene sammen med sikk-sakk-søm.

Klipp ut lange remser fra jeansbeina og bruk de som kantbånd. Prøv å klippe så lange kantbånd som mulig, som regel er det enklest å klippe diagonalt for å få så lange remser som mulig.

Sy fast remsen rette mot rette rundt hele, snu og brett inn kanten på remsen. Følg samme prinsipp som når du syr skråbånd. Press med strykejernet slik at kanten blir rett og fin. Sy deretter en søm et par millimeter fra kanten. Legg båndet videre langs kanten og sy en hank i enden. Sett fast hanken med sikk-sakk-søm til slutt.Trustpilot