Ringspill

Dette klassiske spillet kan du lage selv av rundstaver og høvlet list. Gjør det litt ekstra fint med svimerkede tall og sett inn treverket med bivoks.

Sag

Sag av to 55 cm lengder av høvlet list (7130-2289) Lag en markering på midten og legg den ene over den andre, markér kantene. Gjør det samme på begge listene. Sag deretter med en fintannet sag, lag spor halvveis ned i listen med 1 cm mellomrom, bruk stemjern og hammer til å fase ut et hullrom. Gjør det samme på begge listene. Slip med slipepapir.

Bor

Legg sammen til et kors, markér i midten med en penn og bor et hull gjennom den øverste listen.

Pinner

Lag et merke og bor hull 7 cm inn fra hver ende på listene og deretter et hull mellom hvert ytterhull og hullet i midten. Til slutt skal det være hull til 9 pinner i alt. Bruk et bor i samme diameter som rundstaven du skal sette i hullet. Vi har brukt 19 mm rundstav og 19 mm kvistbor. Bor en snau cm ned slik at pinnene sitter stødig, men bor ikke helt gjennom. Det er kun pinnen i midten som skal bores helt gjennom.

Svipenn

Skriv ut en mal på tall/poeng og sett disse på listene. Bruk deretter en svipenn og svi tallene inn i treet.

Voks og sett pinnene på plass

Sag ut 9 pinner av 2 rundstaver, 1 stk i 25 cm lengde og 8 stk i 15 cm lengde. Sett inn pinner og lister med bivoks slik at overflaten blir mer hardfør, sett pinnene på plass i hullene.

Ringer

Til hver ring trenger du 40 cm tau (6411-6336), sett maskeringsteip på begge sider av tauet før du klipper av tauet. Brenn i enden av tauet slik at tauet ikke blir frynsete. Smelt deretter begge endene mot hverandre til en ring. Etter det er avkjølt, setter du en bit maskeringsteip over den brente skjøten.
Surr litt vokset bomullstråd som fin avslutning over skjøten.
Lag 3 – 5 ringer.

Handlenett

Oppbevar spillet i vårt handlenett 8536-0000, enkelt å ta med og spillet er enkelt å sette sammen.