Melonsåpe

Lag din egen sommersåpe med melonduft!

Såpe, farge, frø og duft

Smelt transparent såpemasse, tilsett rosa og rød såpefarge. Bland inn valmuefrø eller chiafrø og noen dråper melonduft i den smeltede massen.

Støpeform

Hell den smeltede massen i en form, f.eks i denne plastformen eller i en skyllet melkekartong med vokset innside. For at ikke alle frøene skal synke til bunn, må man røre om i massen før den stivner.

Lag på lag med alkohol

La det første laget stivne. Smelt litt av den hvite massen. Spray overflaten med alkohol før du heller på det hvite laget. La det stivne, smelt den transparente massen og tilsett grønn farge. Spray det hvite laget med alkohol før du heller på den grønne massen. Avslutt evt med litt lys grønn farge (hvit og grønn masse blandet) Årsaken til at man sprayer med alkohol mellom lagene, et at lagene lettere sitter sammen. Dersom man ikke gjør det, kan lagene dele seg når man deler opp såpen med kniv.

Del opp

Del såpeblokken i skiver med en skarp kniv.

Form

Del opp skivene i trekantede fine melonbiter. Såpemassen som er skjært bort, kan smeltes om og støpes på nytt. Såpemasse med duftolje må smeltes i vannbad. Såpemasse uten duft kan smeltes i micro. Dersom du smelter masse med duftolje i micro, kan den begynne å brenne og dermed ødelegge såpemassen.