Lag gjenstander med Fimo og silikonformer

Lag smykker og andre dekorasjoner med silikonformer og litt Fimo-leire. Vi viser her hvor enkelt det kan gjøres.

Farge på farge

Dersom de ulike delene på formen skal ha forskjellige farger, starter du med å plassere første farge nøyaktig der du ønsker. Vi har her laget et gult midtpunkt på blomsten.

Renskjær

Fortsett deretter og press en større bit myk Fimo-leire på plass. Press godt over hele ”hullet”. Når du er sikker på at leiren fyller hele hullet skikkelig, renskjærer du med en kniv eller et blad.

Hårspenne

Vi har her laget fire blomster i silikonformen med noen ulike nyanser av den lilla leiren. Bland gul og lilla leire slik at du får en marmorert leirklump. Kjevle ut leiren slik at den blir ca 2 mm tykk og passelig stor. Trykk en hårspenne mot leiren og skjær rundt kanten med noe margin. Sett blomstene på plass med leire. Sett leiren i stekeovnen på 130 grader i ca 50 minutter. Dersom en del løsner, limes den på plass med superlim.

Melert hjerte

Bland hvit og lilla leire ved å tvinne og vri til hjertet blir slik du vil ha det. Press leiren godt ned i formen. Skjær vekk overflødig leire. Ta hjertet ut av formen og sett det i stekeovnen på 130 grader i ca 50 minutter.


Trustpilot