Myke og søte lam

Med tovegarn og saueskinnrester filter du små, søte naturtro lam til påske.

Isoporegg og ull

Bruk isoporegg som skrog til lammets kropp. Dekk egget med ull, og filt garnet fast med en filtnål.
Til hodet filter du fast en oval, hard ullball slik at hodet blir stabilt. Filt også fast fire ben, hardt filtet slik at lammet står stødig.

Skjær/ klipp ull

Bruk en skarp brytebladkniv og skjær ull av saueskinnrester, filt fast et lag med ull til kroppen på lammet. Deretter filtes hode og ben på plass. Tove en liten hale og to ører av toveull, filt ørene på plass på hodet. Fortsett deretter å «bygge opp» lammet ved å filte fast ull på kroppen og på hodet, mellom og rundt ørene. Den avskjærte ullen bør ikke filtes altfor hardt fast, ta vare på litt av krøllene for et naturlig utseende. (merk at saueskinnrestene finnes i ulike farger og nyanser, kan være ulikt i de forskjellige pakkene. Man kan med fordel blande litt avskjært ull av ulike nyanser og dermed få et naturlig og fint resultat)

Munn, nese og øyne

Bruk svart ullgarn og lag nese og munn, eventuelt del et tykt garn og tove nese og munn av en liten garnlengde. (Del garnet om det er for tykt) Sy deretter fast to svarte perler til øyne, sy med en tynn sytråd i samme farge som hodet på lammet.


Trustpilot