Stjerne i Snap Pap

Ettersom Snap Pap er et veldig holdbart materiale, egner det seg perfekt for å brette en stjerne til jul. Det er viktig å skjære ut og brette de ulike delene til stjernen med nøyaktighet for at resultatet skal bli bra.

Skjær ut delene

Skriv ut malene. Skjær ut delene, A 1 gang, B 3 ganger, C 1 gang med brytebladkniv og linjal. Marker  delene, så du vet hvilken del som er hvem. Lag 2 hull med syl ifølge malen.

”Fals” delene

Fra framsiden på delene drar du med et falsben langs stållinjalen, i alle brettekanter. Dette kalles å ”false” og gjør kantene skarpere og penere.

Bøy delene

Legg delene med framsiden ned og brett alle lange brettekanter fra deg, start med flikene. Åpne opp delene igjen og legg dem nå med framsiden opp, brett de korte flikene mot deg.

Lim sammen delene

Start med å legge lim på den lange fliken del A, legg sammen delen slik at fliken ligger under delens andre lange kant. La tørke. Fortsett deretter med de 3 delene på B og siste del på C. Nå er alle de fem spissene på stjernen ferdige.

Lim sammen spissene

Lim sammen spissene i følgende rekkefølge A-B-B-B, legg lim på de korte flikene.

Siste del

Lim til sist fast del C, Det kan være lettere å få på plass den siste delen hvis man først bretter sammen stjernen som på bildet. Du skal IKKE lime del C mot A.

Montering

Sett i et bånd eller hyssing i de to hullene, lag dobbelknuter på hyssingen slik at alt holder seg på plass. Knyt trådene sammen slik at stjernen får den riktige fasongen.