Juletrepynt med string art

String art er kunsten å skape motiver ved å tre en tråd mellom flere spikere som er plassert på en bakgrunn i en spesiell form. Mønstrene kan bli veldig geometriske, men man kan også tre tråden på tilfeldig måte for et enda mer lekent uttrykk. Vi har laget små søte oppheng til juletreet og variert farge og tykkelse på tråden i de ulike formene.

Spiker

Tegn konturene med en blyant som du deretter visker ut. Slå i spiker med jevne mellomrom rundt konturene. Synes du det er vanskelig å få det jevnt, kan du lage små merker slik at du vet hvor du skal slå inn spikrene.

Første tråd

Del opp  broderigarnet slik at tråden blir så tykk som du vil ha den. Knyt den fast rundt en av spikrene. Start med å surre garnet rundt spikrene, følg konturene. Snu og surr tråden rundt hver spiker slik at garnet plasseres som bildet viser.

Fyll ut formen

Deretter kan du starte med å fylle formen med tråder. Dra tråden mellom de ulike spikerne ved å surre en omgang rundt spikeren og deretter dra den videre til den neste. Forsøk å variere ved å dra tråden i korte og lange strekk av gangen på slump. Avslutt når du er fornøyd med resultatet, knyt tråden fast i siste spiker.

Oppheng

Lag et lite hull med en syl i kanten øverst på treplaten og skru inn en liten øyeskrue i hullet. Knyt en knute av broderigarnet for oppheng.