Graner i krepp eller silkepapir

Lag fine graner i papir! Her viser vi tre ulike varianter.

Brettet gran

Som stamme bruker du enten pappkjegler eller isoporkjegler. Du kan også rulle hobbykartong ark rundt kjeglen, tape sammen papiret og ta ut kjeglen. Du kan da lage flere i samme fasong, men i ulike størrelser ved å klippe av lengden på papiret. Til det bretta grantreet klipper du ut lange remser kreppapir i to grønne nyanser. Lag folder i hele lengden og fest foldene med litt lim fra limstiften. Når du har laget noen remser, fester du dem rundt kjeglen, start i bunnen og fortsett oppover. Festes med lim, litt over hverandre.

Grantre, mørk grønn

Klipp 3 cm brede remser, sy med nål og tråd i midten og dra litt sammen for å lage rynker. Snu og vri remsen og sett den på kjeglen med smeltelim. Start i bunnen og fortsett oppover, pass på å dekke hele kjeglen med remser slik at den ikke synes gjennom papiret.

Viklet grantre

Klipp ut lange remser av grønt silkepapir i to nyanser. Vri de først hver for seg til en stabil, vridd remse, vri deretter en lys remse sammen med en mørk remse. Lag flere slike remser. Lim deretter remsene på kjeglen, start i bunnen og fortsett oppover. Lim tett i tett slik at ikke kjeglen synes gjennom papiret.