Garn-nisse

Her er fremgangsmåten på en klassisk garn-nisse. Den blir ca 9 cm lang og til hodet har vi brukt en trekule som er 15 mm stor. Du kan bytte ut fargene på garnet med de fargene du vil ha. Du kan også lage større eller mindre nisser ved å forstørre/forminske malen og samtidig vikle flere/færre omganger med garn.

Slik gjør du

Klipp ut en kartongbit med mål 6,5 x 12 cm. Vikle det grå garnet i 10 omganger rundt den korte siden, dette skal bli til armer. Ta den viklede bunten forsiktig av kartongbiten og knyt en bit rødt garn rundt hver ende slik at du får hender/vanter.

Slik gjør du

Vikle med grått garn i 12 omganger rundt den lange siden. Ta den viklede bunten forsiktig av og knyt en bit rødt garn i hver ende slik at du får føtter.

Slik gjør du

Brett den lengste bunten på midten og legg armene mellom, knyt midjen med rødt garn i et par omganger. Når du lager nissejenta, hopper du over å knyte føttene. Da blir endene til kjole isteden. Til nissejenta kan du også flette tre hvite garntråder til flette.

Slik gjør du

Klipp en firkant i rød filt med mål 6x6cm. Klipp diagonalt og lim sammen til to luer. Kanten jevnes med saks.

Slik gjør du

Tre sy-tråden i nålen, stikk nålen gjennom bretten øverst og knyt en hard knute med trådendene. Tre begge trådendene inn i nålen, tre på trekulen til hodet, evt en flette og til slutt luen. Fest tråden med et par sting i toppen av luen.