Lampe av rotting og raffia

Rottingvev kan man bruke til så mye, den har i de siste årene blitt et meget populært innslag i hjemmeinnredningen. Her har vi brukt en restbit til en liten lampe. Gjør det enkelt og legg i en lysslynge eller monter en lampeholder i ringsettet, slik at du kan henge opp lampen i vinduet.

Materiale

Det du trenger, er en liten bit rottingvev som rekker rundt ringsettet, et nøste i raffia og en god saks.

Sett fast rottingveven

Legg den øverste ringen i rullen på rottingveven. Knyt en bit raffiagarn på plass slik at ringen sitter fast øverst rundt kanten. Sy kastesting gjennom hullene og rundt hele ringen. Klipp av rottingveven slik at en rute overlappes. Bestem deg for hvor høy lampen skal være og klipp en rett kant av rottingveven som avslutning.

Skjøten

Fortsett å sette sammen skjøten på rottingveven ved å sy korssting-lignende søm med raffiatråden nedover skjøten. Når du er ferdig, lager du en knute rundt ringen med raffiatråden og klipper av enden.

Kanting

For pen avslutning kan du sette fast en lærrem rundt kanten oppe og nede. Bruk limpistol med smeltelim og pass på at skjøten på lærremmen kommer på samme sted som skjøten på rottingveven. Vi brukte en 15 mm bred lærrem.


Trustpilot