Kaffebrygger av kobberrør

”Pour over” er det nyeste innen kaffeverden for en fyldigere kaffe. Den nygamle måten å brygge kaffe på, rett i koppen, har fått ny popularitet. Med noen biter kobberrør og koblinger, bygger man sitt eget stativ til kaffetrakten.

Bygg stativ

Stativet bygger man av et kobberrør, to t-koblinger og tre vinkelkoblinger. Start med å måle opp og markere på kobberrøret hvor lange biter du skal kappe. Til dette stativet kappet vi to lengder på 10 centimeter til de liggende ”ytterste bena”, to lengder på 5 centimeter til de innerste liggende delene, en 13 centimeter lang bit til det vertikale staget og en 5 centimeter lang bit til den horisontale delen, som man monterer t-koblingen, til å holde kaffetrakten. Arbeidet går raskt og greit med en røravskjærer. For å holde delene sammen, limer man delene med to-komponent lim, som tåler både varme og kulde. Lim sammen nederste og øverste del hver for seg, slik at den stående delen kan løftes ut av stativet innimellom for rengjøring.

Sag

Ettersom kobberoksid er meget giftig og ikke må komme i kontakt med kaffen,sager man av de ytterste delene på t-koblingen, som skal holde kaffetrakten på plass. Vi har brukt et metallfilter fra Ikea som heter ”Överst”. Da det er vanskelig å komme til med røravskjærer, kan man isteden sage med en liten baufil eller en så kalt universalsag. En gullsmedsag eller kontursag med sagblad for metall fungerer også.

Værsågod

Dermed er det bare å sette sammen delene og begynne å brygge!


Trustpilot