Varmende poncho

En poncho er et så herlig plagg å bare tre over hodet, og slippe ståk med ermer. Det er bare å kose seg i varmen. Ponchoen har en fin, flettet kant, som er latterlig enkel å få til. Dessuten er det så praktisk med fleece at man slipper å sy et eneste sting hvis man ikke vil. Her har vi allikevel kantet halsringningen med knappe-sting for å få en pen kant, men det er ikke nødvendig. Ponchoens mål er 102x102 cm, men det er enkelt å lage den større, eller mindre om det er ønskelig. Pass bare på at målet er delbart med 3.

Slik gjør du

Klipp 3 cm brede og 6 cm lange remser rundt hele tøystykket. Klipp kvadrater i hjørnene. Dette kommer du til å merke at skjer «naturlig».

Slik gjør du

Brett opp hver remse ca 1,5 cm, og klipp et lite hakk på midten, så det blir et hull.

Slik gjør du

Tre heklenålen (nr 7 er passe størrelse) gjennom hullet på en remse og så gjennom neste remses hull.

Slik gjør du

Tre remsen gjennom det første hullet. Fortsett slik rundt hele ponchoen til du har en remse igjen.

Slik gjør du

Del den siste remsen på midten.

Slik gjør du

Dra den ene delte remsen gjennom det første hullet, og den andre gjennom det siste. Knytt sammen med dobbeltknute.

Slik gjør du

Brett ponchoen dobbel til en trekant. Tegn et 16x16 cm stort kvadrat på et papir og brett dobbel til en trekant. (Dette målet er til denne størrelsen på poncho. Det er mulig du må justere målet hvis du er smal rundt skuldrene). Legg papirtrekanten på den brettede ponchoen og klipp ut en halsringning. Kant eventuelt halsringningen med knappe-sting.

Trustpilot