Tipi telt

Teltet er først og fremst beregnet å bruke innendørs, men kan selvfølgelig også brukes ute. Bruk teltstenger i tillegg og sy hemper til stengene ved hvert ben.
Vårt telt er sydd av et enkelt bomullsstoff, men du kan også velge et kraftigere stoff, farget eller mønstret. Mal eller lag et mønster og få et helt personlig telt.

Nedlastinger

Klipp ut

Tegn teltside og bunn på papir og klipp ut malene. Husk sømmonnn på 15 mm. Legg malene på stoffet og klipp ut bunn og 6 stk teltsider.

Sy

Start med åpningen på en av sidene. Klipp opp, som på bildet og brett inn på den ene siden og langs kanten nederst i det som skal bli åpningen. Klipp ut en ca 60 mm bred remse og sy fast på den andre siden, brett inn slik at sidene på åpningen overlapper hverandre. Klipp ut og sy fast en liten rute som forsterkning i overkant av åpningen. Sy eller lim fast borrelåsbånd i åpningen. Brett inn langs alle sidene i overkant og underkant. Sy sammen sidene og press ut stoffet. Sy enda en søm mellom sidene slik at det dannes kanaler for rundstavene. Legg merke til at kanalene er på teltets innside. Brett inn siden på stoffet i bunnen der åpningen skal være. Sy fast bunnen mot de andre sidene.

Teltstenger

Bor 10 mm hull 150 mm inn fra den ene enden på rundstavene og sett de på plass i kanalene. Sett opp teltet og legg tauet (8 mm tykkelse) på plass i hullene på rundstavene. Dra godt til og knyt en knute.


Trustpilot