Matboksveske av voksduk

Det er ingen dum idé å lage en matboksveske som man kan ha med seg frem og tilbake på jobb. Det er genialt å lage den i voksdukstoff, da tåler den både vann og smuss, enkelt å tørke av hvis det blir smuss og matrester. Du kan også lage den i akkurat den størrelsen du ønsker, mål boksen din og tilpass størrelsen på posen etter målene.

Klipp til deler

Med utgangspunkt i malen, så klipper du et langt stykke (side/bunn/side) og to endestykker (bunnbredde og høyden på sidene). Legg til 3 cm på kortsidene av det lange stykket og på endestykkenes øvre kanter, til foldekanten.

Folder

Brett inn foldene, holdt de eventuelt fast med klemmer. Sy sømmer, som vist på bildet.

Håndtak

Klipp av polyesterbånd, 2 stk, så lange som du ønsker at håndtakene skal være. Klem de fast der de skal være og sy de fast som vist på bildet. Vi valgte 30 mm brede polyesterband.

Kanter

Klipp remser av voksduk, ca 15-20 mm brede. Brett remsen på midten. Sett de fast den over de rå kantene på den store delen og endestykkene. Se på malen hvordan du setter sammen den lange midtdelen med endestykkene. Sy fast remsene med en søm som følger remsenes kant. Sy frem til hjørnet, fra toppen og over endestykkene. Bøy til vesken slik den skal være, lim fast remsene så de dekker hjørnene.


Trustpilot