Malt og brodert bilde

Det er ofte både morsomt og økonomisk å lage sine egne julegaver til famile og venner. Det varmer også godt i hjertet å se mormor eller farmor få noe som barnebarnet har laget selv! Dette lille prosjektet inneholder en fin kombinasjon av både maling og brodering.

Materialer

Finn fram materialene for prosjektet. Du trenger noe bomullsstoff, stoffmaling, litt garn og gjerne en broderibue som du til slutt bruker som innramming.

Markering

Med markeringspenn markerer du omtrent hvor stor flate du skal dekke med maling.

Mal grønt

Bland noen dråper blått og gult, spe med litt vann. Fuktlegg stoffet med vann og stryk på maling med bløt pensel eller svamp, bruk det du liker best.

Blå himmel

Fortsett med å male himmel med fargen cyan.

Lilla

Bland litt rødt i det blå og mal den lilla fargen i midten på det runde bildet.

Mørke kanter

Hvis du vil ha et litt mer vinteraktig utseende, kan du mørklegge kantene med en blanding av cyan og en liten anelse svart. La bildet tørke godt. Fikseres i ovn på 150 grader i 8 minutter. Deretter strykes stoffet med strykejern slik at det blir slett.

Brodering

Deretter er det klart for brodering. Du kan bruke en punch Needle eller vanlig nål. Du finner en beskrivelse på hvordan du bruker en Punch Needle under Tips og teknikker. Vi valgte å lage svarte trær med en bunt broderigarn DMC. Vi brukte den groveste nålen i pakken.

Stjerner

Vi laget hvite stjerner av hvitt broderigarn (3 tråder) og broderte med vanlig nål.

Baksiden

Når du er helt ferdig, bretter du inn stoffet mot baksiden og dekker den med en bit kartong som du på forhånd har tilpasset.


Trustpilot