Makramé i trekant

Med makramé og en metallform kan man lage et moderne, fint og geometrisk veggteppe til hjemmet. Vi har brukt makramégarn, men du kan også gjerne bruke annet tykt garn.

Ta mål av garnet

Hvis du ikke vil beholde metallformen hvit, kan du spraymale den. Vi valgte gullmaling. Vi laget trekanten med åtte tråder, men du bestemmer selvfølgelig selv hvordan du vil ha ditt veggteppe. Vi brukte seks gule og to grå tråder , i lengder på 2 meter.

Første knute

Start med å legge alle tråder dobbelt. Knyt trådene fast, som bildet viser med knuten, som heter lerkehode. Se her for fremgangsmåte på knuten.

Dobbelt halvstikk

Start med den øverste tråden og slå dobbelt halvstikk rundt høyre side av trekanten. Se bildet hvordan du legger tråden for at det skal bli et dobbelt halvstikk. Stram trådene godt.

Snu tråden

For hvert halvstikk du knyter, snur du enden på tråden nedover slik at den blir liggende bak.

Avslutning

Snu trekanten slik at framsiden ligger ned mot bordet. Knyt doble halvstikk igjen, i retningen som bildet viser. Trekk i enden av trådene slik at trådene dras nedover så godt som mulig. Hvis du vil, kan du tvinne opp makramégarnet for å få fyldigere frynser.


Trustpilot