Makramé i kvadrat

Med makramé og en metallform kan man lage et moderne, fint og geometrisk veggteppe til hjemmet. Vi har brukt makramégarn, men du kan også gjerne bruke annet tykt garn.

Ta mål av garnet

Hvis du ikke vil beholde metallformen hvit, kan du spraymale den. Vi valgte gullmaling. Vi laget kvadraten med fem tråder på hver side, men du bestemmer selvfølgelig selv hvordan du vil ha ditt veggteppe. Vi brukte to gule og åtte grå tråder totalt, i 1-2 meter lange lengder. Hvis du vil ha lange ”frynser” bruker du lengre tråder.

Første knute

Start med å legge alle tråder dobbelt. Knyt trådene fast, som bildet viser med knuten, som heter lerkehode. Se her for fremgangsmåte på knuten.

 

 

Makraméknuter

Legg kvadraten på skrå slik at du får en rombelignende form. Fordel trådene jevnt på sidene slik at formen blir slik du vil. Start med den øverste tråden og lag en makraméknute, med to tråder i midten.
Du kan lære hvordan du lager makrameknuter her:

 

Fortsett

Fortsett å knyte makraméknuter til et rutenett ved å veksle på trådene som du lager knutene rundt.

Tredje rad

Når du kommer til tredje rad, kommer den gule tråden inn. Pass på at den plasseres slik at den ligger på siden av knutene. Fortsett med å lage et rutenett av makraméknuter til du har fyllt hele kvadraten.

Avslutning

Snu kvadraten slik at framsiden ligger ned mot bordet. Knyt doble halvstikk i retningen som bildet viser. Trekk i enden av trådene slik at trådene dras nedover så godt som mulig. Hvis du vil, kan du tvinne opp makramégarnet for å få fyldigere frynser.


Trustpilot