Fleksible blomsterbord

Med fire små blomsterbord i ulike størrelser har du muligheten til å lage din egen blomstertrapp, og du kan ommøblere blomstene dine når du vil. Vi har bygget de i planhøvlet list 21x43 mm. Alle bordene bygges på samme måte for å gjøre det så enkelt som mulig. Du finner utførlig arbeidsbeskrivelse i boken ”Snickra & Bygg” av Anna og Anders Jeppsson, som står for idéer og bilder.

Ulike størrelser

Her viser vi hvilke størrelser man kan bygge bordene i. Alle målene på listene du skal kappe til finner du i boken. Forbruk av materialer for de ulike bordene er følgende:
Bord 1: 5,3 meter
Bord 2: 6,6 meter
Bord 3: 7 meter
Bord 4: 9,6 meter

Montering, bord 3

Lim og skru sammen A og B med skruer 3,5 x 40 mm. Skru sammen A og B. Bor hull for to skruer i hver ende av C. Lim og skru sammen rammen med deler A/B og C med skrue 4,2 x 55 mm. Bor hull i bordben D. Lim og skru fast ben på rammen A/B/C med  skrue 4,8 x 75 mm i hvert bordben. Bor hull og forsterk bordbena med skrue 3,5 x 40 mm i hvert hjørne skrått innenfra, gjennom A, inn i D. Se tegning. Lim og skru fast lister E med skrue 3,5x40 mm jevnt fordelt. En skrue i hver ende av hver list. Mal benkene med maling som tåler fuktighet.

Kombiner bordene

Her ser du ulike måter å kombinere blomsterbordene på. De er først og fremst laget for å danne et hjørne, men tanken er at man skal kunne kombinere de på ulike måter, eller bare bruke en eller to når man har lite blomster.