Smykke av Fimo Leather Effect

FIMO Leather Effect er en smidig og letthåndterlig polymerleire for å lage smykker, miniatyrer og mye mer. Fargene kan blandes med hverandre for å skape flere nyanser. FIMO Leather Effect ligner ekte skinn både av utseende og tekstur. Den blir også fleksibel og myk etter herding. Etter herding kan leiren bearbeides akkurat som skinn; klippes, stanses, syes og farges.

Marmorering

Bruk en stor bit leire med nøytral farge, f.eks hvit og kjevle den flat. Legg ut små biter av to ulike farger på leiren. Kjevle bitene inn. Snu den hvite leiren og legg små biter av farget leire på samme måte som tidligere. Kna, trekk og dra i leiren noen ganger til du ser at leiren har marmorert seg passelig mye. Klapp leirklumpen flat for hånd, med kjevle eller pastamaskin.

Utstansing

Stans ut med kakeform eller noe annet, f.eks et plastlokk. Fortsett å forme leiren i ulike geometriske former. Herdes ifølge bruksanvisningen på pakken.

Lag ørepynt

Lim sammen til fin ørepynt, lim ørestikkere på baksiden eller heng kroker i de bitene som du har laget hull i før herding.

Marmorering i mørke farger

Bruk en stor bit nøytral farge, f.eks brun og kjevle den flat. Legg ut små biter av to ulike farger på leiren. Kjevle bitene inn. Snu den brune leiren og legg små biter av farget leire på samme måte som tidligere. Kna, trekk og dra i leiren noen ganger til du ser at leiren har marmorert seg passelig mye. Klapp leirklumpen flat for hånd, med kjevle eller pastamaskin.

Spore

Med spore og linjal, markerer du ut kantene på det som skal bli et armbånd. Vi sporet et rektangel i mål 25x170 mm. Hela leirbiten herdes ifølge bruksanvisningen på pakken.

Skjær ut

Etter herdingen skjærer du langs de sporede strekene. Bruk stållinjal og en god brytebladkniv.

Armbånd

Lim biten med herdet leire på et aluminiumsarmbånd. Bruk limtvinge.

Stempel

Kjevle ut en leirbit, dra litt i leiren for å få fram mer skinnstruktur. Pass på at den er ca 23 cm lang og 5 cm høy. Legg leiren på et bakepapir. Trykk stempelet i leiren. Vær lett på hånden, slik at du ikke får med kantene på stempelet. Hele biten herdes så flatt som mulig.

Fargelegg

Skjær ut et rektangel til armbånd, ca 210 x 25 mm. Med Staz On Pigment kan du fargelegge  stempelavtrykket ved å trykke en gang til i fordypningen for å få fram stempelavtrykket litt tydeligere. Du kan bruke samme stempelpute til å fargelegge kantene og litt på overflaten for å få leiren til å se mer skinnaktig ut. Bruk gjerne flere farger. Stempelfargen tørker veldige raskt, noe som passer perfekt til dette prosjektet. Lag hull med hulltang i den ene enden og sett fast en geværknapp. I den andre enden lager du hull med et lite snitt slik at du får gjennom geværknappen.

Restebiter

Det du skjærte bort når du laget armbåndet, kan du lage andre ting av. Her har vi strimlet opp en bit og deretter surret den sammen til en ”dusk”. Lim og legg i press. Lim på en liten stift med løkke og heng i en ørekrok. Dermed har du laget fin ørepynt.