Tie-dye teknikker med Textil Silk

Vi viser her tre fargesprakende t-shirts, laget på tre ulike måter med Textil Silk.

Vask og bløtlegg

Vask plagget slik at evt kjemikalier forsvinner fra stoffet. Bløtlegg t-skjorten før farging slik at fargen trekker seg godt inn i stoffet. Til den «stripete” t-skjorten bretter du trekkspill-folder fra den ene siden til den andre. Sett fast gummistrikker med jevne mellomrom. Jo tettere du setter strikkene, jo flere hvite partier vil t-skjorten få.

Fargelegg

Bland malingen med like deler vann, (mørke farger blandes med noe mer vann, 70/30, lyse farger 50/50) Bruk en pipette og drypp malingen på, slik at malingen trekker seg inn i stoffet. Rull t-skjorten inn i plast og la den ligge og trekke et par timer. Bruk plast som underlag og papir som absorberer overflødig maling.

Vri

Bruk en gaffel og vri t-skjorten sammen.

Fargelegg med pipette

Sett sammen den vridde t-skjorten med 4 gummistrikker på tvers. Bland 6 ulike farger og drypp med en pipette, snu og tilsett farge på baksiden også. Legg papir under og bytt flere ganger for å unngå at dammer av maling trekker seg inn på feil sted. Legg t-skjorten i en plastpose og la den ligge og trekke et par timer.

Halvsirkel

Brett t-skjorten på midten, tegn en halvsirkel og trekk sammen stoffet i den halve sirkelen, sett fast med noen gummistrikker.

Regnbuefarger

Tilsett farge på samme måte som tidligere ved å dryppe malingen på stoffet. Malingen vil trekke inn og spre seg videre i stoffet med hvite partier mellom. De hvite partiene mellom fargene vil deretter trekke seg sammen etter en stund. Legg t-skjorten i en plastpose og la den trekke et par timer, fjern gummistrikkene og la den ligge og tørke på et flatt underlag.
T-skjorten må ikke henges opp til tørk, da vil fargene renne nedover. (det vil være fordelaktig å legge t-skjorten til tørk over en rist eller annet luftig underlag.)


Trustpilot