Mal på stoff med akvarellfølelse

Vi har nå fått inn en helt ny type tekstilmaling hos oss. Nå kan du male på stoff med akvarellfølelse. Malingen kan fikseres i ovnen, 8 minutter på 150 grader og stoffet kan etter maling og fiksering vaskes i maskin på 40 grader.

Vått i vått

Bløtlegg stoffet for å få myke overganger mellom de ulike fargene. Hell malingen i en palett, bruk pipetter. Synes du at fargene er for kraftige, kan du spe med noen dråper vann. Fargene kan selvfølgelig blandes med hverandre, og fargene blander seg også noe på stoffet.

Mal på tørt stoff

Dersom du vil ha bedre kontroll på maleriet,  bruker du en tørr pensel, dypper den i malingen og deretter rett på det tørre stoffet. Malingen vil alltid spre seg utover i stoffet, hvor mye kommer an på hvor tett stoffet er og hvor mye maling stoffet absorberer.

Konturer

Hvis du vil, kan du lage konturer med tekstilpenner og permanente penner. De permanente pennestrekene kan bli svakere i vask, vi anbefaler derfor ikke disse til klær.

Skvettmaling

Dette er en av de enkleste malerteknikkene  som finnes. Beskytt underlaget, dypp en silverline-pensel i malingen og skvett i vei. Ta en farge av gangen og la det tørke mellom hver gang.