Mal med Alcohol Ink på porselen og glass

Alcohol ink er, som navnet tilsier, alkoholbasert væske som gir fine farger på ikke- absorberende materialer. Alcohol Ink kan brukes til mange ulike maleteknikker, her viser vi hvordan den kan brukes på porselen og glass. Husk alltid å jobbe i et godt ventilert rom. Bruk gjerne ansiktsmaske, beskytt hendene også.

Innfargingsverktøy på glass

Bland sammen noen dråper Alcohol Ink og noen dråper extender i en liten kopp. Dråpene suges opp med plastpipette. Legg noen dråper på et innfargingsverktøy. Dytt forsiktig dråpene over på glassoverflaten. Når det første laget har tørket, (det går fort) kan du gjenta prosessen med en ny farge.

Striper

Legg dråper av Alcohol Ink rett på porselenskruset, snu kruset rundt mens malingen tørker. Bland malingen, variant ”diamant” med extender, påfør deretter dråpene på kruset. Gir et vakkert blankt skimmer.

Fargeslør

Bland Alcohol Ink med en stor mengde extender i en kopp. Sug opp malingen med en pensel og påfør malingen på porselenskruset. Jobb med en farge av gangen og hold deg til en del av fargeskalaen.

Innfargingsverktøy igjen

Her har vi brukt samme teknikk som vi viste på glasset over. Effekten blir veldig fin, også på opak porselen.