Fargelegg håndkler med tekstilmaling

Den kule tekstilmalingen med akvarell-lignende resultat er perfekt å bruke til ulike batikkteknikker. Her har vi brettet håndkler, malt brettene og fått fine effekter.

Bretting

Brett et håndkle på midten på den lengste siden og rette mot rette. Brett tilbake slik at de korte sidene ligger på hver side av den første bretten. Gjør det samme fra den andre siden slik at du får en ”pakke” som måler ca 17x12 cm. Legg noe hardt, som ikke absorberer maling på hver side og knyt pakken sammen med hyssing eller med flere brede strikker, som bildet viser. Stoffet som stikker ut på siden, fuktes med litt vann.

Maling

Stoffmalingen kan tynnes ut med vann. Jo mer maling du bruker, jo sterkere blir fargen. Vi brukte ca 30 % maling, 70% vann. Malingen påføres med en pipette på begge sider av håndklene. Kontroller at alt stoff som stikker ut får maling på seg. La stå og trekke en liten stund, ca 15 minutter. Knyt opp og ta deretter alt fra hverandre, la håndklet tørke. Fikseres til slutt, se bruksanvisning på pakken.

Maling til overs

Hvis du får maling til overs, som man lett kan få når man blander med vann, kan du f.eks. lage et forkle til den lille kunstneren. Bare å dryppe maling med pipetten på stoffet og la det tørke. Fikseres til slutt, se bruksanvisning på pakken.