Julekort med akvarellbakgrunn

Med litt akvarellmaling i bakgrunn lager du raskt personlige og unike kort, som du deretter kan stemple en julehilsen eller et julemotiv på.

Mal med vannmaling

Lag en skisse på akvarellpapir over hvor store kortene skal være. Vi tegnet 12 cm store kvadratiske kort, som passer til doble kort på 13,5 cm.

Mal med en type vannmaling eller akvarellmaling. Velg ton i ton-farger, prøv å lage så spennende bakgrunner som mulig ved å bruke ulike mengder vann og ulike penseltyper. Du kan også prøve å skvette på litt maling for herlige effekter. Klipp/ skjær papiret fra hverandre. Hvis papiret er blitt bøyd av fuktigheten, kan du stryke over med et strykejern slik at papiret blir flatt igjen. Bruk bakepapir mellom kortet og strykejernet.

Stempel

Velg farge på stempelavtrykket. Sett fast stempelmotivet/teksten på stempelhåndtaket. Trykk stempelet mot stempelputen og stemple deretter teksten på papiret. Ha en musematte eller noe annet mykt under kortet når du stempler, da er det lettere å få til et perfekt avtrykk. Mal eventuelt hvite skygger på avtrykket slik at det synes bedre.

Montering

Gå over de hvite kantene med innfargingsverktøy, farget med brun stempelpute. Sett fast akvarellbakgrunnen med dobbelsidig tape eller limputer til slutt.


Trustpilot