Julekort i Quillingteknikk

Med quillingteknikken snurrer du tynne strimler og former fine mønstre og motiver. Lag fine julekort med denne teknikken.

Vri og forme

Bruk et quillingverktøy, fest strimmelen i sporet og vri pennen rundt. Lag hele runde strimler eller vri fra begge sider. Du kan også lime sammen flere fargede strimler og vri de samtidig. Påfør kun en liten dråpe lim i enden av strimmelen. Pass på at enden av strimmelen som du setter fast i pennen, stikker litt ut.

Flere strimler sammen

Lim sammen flere strimler med en dråpe lim i enden og snurr. For å skape litt avstand mellom strimlene, trekker du litt i den innerste og deretter i neste strimmel før du limer sammen strimlene i endene. Se bildet for hvordan det kan se ut.

Form

Lag en rund strimmel og trykk de i fasong på ulike måter. Bruk en quillingmal for ulike former. Juster også lengden på strimlene etter ønsket størrelse på den ferdige formen.

Limt motiv av engel

Dypp formene i jevnt fordelt lim slik at limet fester seg i underkant av strimlene. Sett strimlene på plass på framsiden av kortet. Bygg motivet ut fra de ferdig snurrede strimlene.

Motiv Julekule

Motiv Juletre


Trustpilot