Fargelegge med distressputer

Distress Ink puter kan brukes til mange ulike teknikker. Her viser vi hvordan du på en enkel måte kan bruke fargen i puten som akvarellmaling. Bruk StazOn puten. Puten er løsemiddelbasert, tørker raskt og løses ikke opp av fukt. Resultatet blir perfekt! Du trenger: En plastgjenstand, f. eks et CD-cover for å dra ut malingen på, Et glass vann, papir Slik gjør du: Begynn med å stemple motivet på akvarellpapir. Jeg synes at distressfargene kan "tones" på en vakker måte på et akvarellpapir, men du kan også bruke et "glattere" papir. Tenk på at papiret trenger å ha en tykkelse på minst 180 gr. ellers krøller papiret seg av fuktigheten. Bruk en svart eller mørk brun Staz On pute og la trykket tørke ordentlig. Du kan også embosse trykket. Bruk da en Versa Mark pute og svart embossingpulver.

Slik gjør du

Ved å dra distressputa mot den blanke plastgjenstanden så legges farge igjen. Da er det bare å ta så mye vann på penselen som du trenger, og blande med fargen på plasten

Slik gjør du

Når trykket har tørket ordentlig, begynner du med å fargelegge det første lag med mye utspedd farge. Med vannet bestemmer du hvor mørk eller lys farge du vil ha. Alle farger kan blandes med hverandre.

Slik gjør du

Deretter tar du sterkere farge (mindre vann) og fargelegger skygger rundt kantene. Her må du være rask og bare ta litt av gangen. Fargen tørker fort inn i papiret og da kan det bli en skarp kant. Fargelegg med mørkere farge der du vil ha skyggen, bløt penselen så fargen forsvinner og tørk av penselen mot et papir. Deretter "sudder" du ut kanten med penselen som skal være ganske tørr. Du kan fargelegge i flere lag til du får ønsket farge.

Slik gjør du

Deretter er det bare å fortsette på samme måte til hele motivet er fargelagt. Et tips er å la fargen tørke på eksempelvis genseren før du begynner på buksene - har det ikke tørket tilstrekkelig, kan genserens farge renne ut på buksene. Det siste du kan gjøre er å legge en skygge langs motivet. Denne skyggen kan vær lys grå, blå eller brun.

Trustpilot