Julegavepapir med tekst

Med den fine boken ”Konsten att kalligrafera” av Kelly Klapstein kan man lære seg å skrive fine bokstaver og tekster, og har man først lært det, vil man skrive på alt, tro du meg. Hvorfor ikke slå stort på det og kjøpe en rull omslagspapir og skrive på hele rullen, mere personlige kan ikke dine julegaver bli.

Øv

Øvelse gjør mester og det gjelder selvfølgelig med skrift også, men det gjelder også å finne sin egen stil og følge den. Vi har brukt svart penselpenn i ulike bredder og og brukt konturpenn etterpå for å lage konturstreker. Resultatet ser dermed veldig gjennomført og proft ut.

Lim på papir

Når du har fyllt hele arket med tekst, klipper du ut en passelig stor bit for å dekke en pappeske. Spray hele baksiden med spraylim. Trykk pappesken fast mot papiret. Jevn ut papiret og pass på at papiret ligger jevnt over hele overflaten.

Rund form

Dersom du har en rund form, klipper du hakk i det overflødige papiret før du bretter det rundt bunnen og over kanten, sett på tape.

Dusk

Du kan også lage ”dusk” i jutegarn som passer fint til det kraftfargede papiret. Bruk duskmal eller lag din egen av et par biter kartong.