Blomster i kreppapir

Med en liten klype tålmodighet lager du fantastiske vakre blomster med litt kreppapir, metalltråd og Florist tape. Her viser vi hvordan du lager blomster, som med litt fantasi kan kalles for Ranunkler.

Lag basen

Lim sammen en vattkule og aluminiumstråd, ca 30 cm lang, bruk smeltelim og limpistol. Sett Floristtapen rett under kulen med litt lim og start deretter å surre tapen rundt metalltråden. Tapen limes fast av seg selv når man surrer den slik at den overlapper. Fortsett deretter å lage flere blomsterstilker.

Klipp

Klipp ut malen fra pdf:filen som du finner under. Brett en kreppapirremse fram og tilbake, pass på at malen får plass. Sett fast malen på den sammenbrettede remsen med en liten binders eller stift og klipp ut etter malen gjennom alle lagene  med en god saks. Gjør på samme måte med alle tre malene.

Lim

Start med å lime fast de minste papirbitene, som bildet viser. Stryk limet langs den rette kanten og legg de deretter rundt vattkulen slik at de overlapper hverandre.

Fortsett å lime

Bytt til den midterste papirbiten når du har dekket hele vattkulen. Avslutt med de største papirbitene, forsøk å forme blomsten slik at du får en lignende blomst som på bildet. Jo tettere lag du legger, jo mer lik en ranunkel blir den. Setter du lagene litt mer glissent, ligner blomsten mer på en rose.

Mal

Når alt limet har tørket, ska kreppapiret males. Tøm litt Graphix Aqua Ink i en plastpalett, spe eventuelt med vann dersom du synes at fargene er for sterke. Start med gult eller grønt i midten. Fukt papiret litt med en ren våt pensel før du stryker på malingen, da absorberes malingen inn på en mykere måte.

Fortsett malingen

Fortsett med rosa jo lenger ut du kommer på blomsten. Bruk mørkere tone, jo lenger fra midten du kommer.

Blader

Klipp ut noen blader og mal de grønne. Tre en tynn metalltråd gjennom den nederste delen på bladet, brett dobbelt og tvinn deretter Floristtråden rundt metalltråden. Lag flere blader og sett disse fast på stilken ved å tvinne med Floristtapen.

Avslutning

Klipp ut noen grønne, smale blader og sett disse fast rett under blomsten.