Tørkerullholder i betong og eik

Med en holder i betong, eik og skinn blir det hverdagslige tørkepapiret litt morsommere å ha på bordet.

Borstøtte

Sag ut en passelig lang lengde av rundstaven, ca 36 cm passer til en vanlig tørkerull, pluss håndtak. Med borstøtte er det enkelt å bore gjennom og i midten av rundstaven.

Bor

Bor et hull gjennom begge endene av rundstaven. Det nederste hullet for å tre på litt rustfri ståltråd, og det øverste hullet for en etikett. Eventuelle ujevnheter rundt borehullet pusses bort.

Støpeform

Bunnplaten til tørkerullholderen støpes i betong. Den store plastboksen som betongen kommer i, passer perfekt som støpeform. For at rundstaven skal stå stødig og rett, starter man med å skjære ut et hull midt på lokket i samme diameter som rundstaven, 25 mm. En sirkelskjærer passer godt å bruke. Pass på at hullet er stort nok.

Ståltråd

Tre litt ståltråd som armering i det nederste hullet, form tråden som en støtte, som passer til formen. Bland betongen, følg bruksanvisningen på pakken. Start med å måle opp pulveret i formen til passelig høyde.

Støp

Stikk rundstaven i betongblandingen, sett på lokket og sett boksen på en loddrett benk til herding. La betongen stå og herde i noen døgn før du forsiktig løfter den ut av formen. Slip/puss bort eventuelle ujevnheter på overflaten med våtslipe-papir mens betongen fremdeles er fuktig. La betongen herde, følg bruksanvisningen på pakken. Løft den deretter ut av formen.

Skinnetikett

Ekstra dekorativt blir det med en skinnetikett øverst. Teksten stanses med lærpunser. For rett, fin tekst kan man f.eks tape fast en linjal eller en rett treplate på skinnet som støtte.Klipp ut teksten som en etikett når du har stanset ferdig, da det er enklere å få jevn avstand fra kanten. Lag hull i etiketten og klipp ut en smal rem som etiketten kan henge i. Knyt etiketten til remmen i hullet. Dermed er holderen klar til å brukes.


Trustpilot