Ansiktsmaske i Worbla

Kul ansiktsmaske laget i det tøffe materialet Worbla. Grunnteknikken er ganske enkel, og etter hvert som du lærer deg, kan du raskt lage mer avanserte masker. Du vil merke hvilket fantastisk materiale Worbla er, og det finnes nesten ingen grenser for hva du kan lage. Prinsippet for å få tykkelse på det du lager med Worbla, er at man legger et lag dekorgummi mellom to skiver Worbla. Dette gir i tillegg til tykkelse også stødighet til hele konstruksjonen.

Slik gjør du

Lag mønster til masken, vi har gått ut fra mønsteret til sommerfuglmasken. Husk å øke avstanden mellom øynene med ca 8 mm da masken senere skal formes for å passe til ansiktet. Når du tegner mønsteret på Worbla må du legge til 3-4 mm ekstra overlapp rundt alle ytterkanter i tillegg til øynene. Dette gjøres for at de to Worbla-lagene skal legges mot hverandre langs ytterkanten etter oppvarming.

Slik gjør du

Klipp ut mønsteret og tegn det over på dekorgummien. Legg merke til at Worbla har to sider: en kornete og en slett side. Velg hvilken side du vil skal vende utover, avhengig av hva du vil lage og hvordan du skal fargelegge den.

Slik gjør du

Se etter at dekorgummien ligger slik at overlapp av Worbla er jevnt fordelt rundt ytterkanten før du starter oppvarmingen med varmepistol. Beveg pistolen hele tiden slik at varmen fordeles så jevnt som mulig på overflaten.

Slik gjør du

Når topplaget er varmt (det mørkner litt og blir blankt) bøyer du forsiktig overhenget slik at det øverste worbla-laget sitter fast i det underste laget. Oppvarmet Worbla har nemlig den fantastiske egenskapen at den limer seg fast i annen Worbla (og annet materiale) når den er oppvarmet. Arbeid med fingrene (vær forsiktig så du ikke brenner deg) for å sette sammen de to worbla-arkene og jevne til skjøten.

Slik gjør du

Når kantene er som du vil ha dem og masken er oppvarmet på begge sider, venter du til den er noe avkjølt, men fremdeles myk. Press og form masken mot ansiktet. Etter å ha formet masken som du vil, skal masken avkjøles for å få fast form. For at avkjølingen skal gå så raskt som mulig, kan f.eks masken legges i kjøleskapet eller utendørs på en myk pute så den ikke mister fasongen. Dekorer så masken videre etter eget ønske med f.eks utskåret mønster. Du kan bygge så mange lag Worbla over hverandre som du vil, for å oppnå 3D effekt. Når du bygger i flere lag, holder du Worbla dekoren i den ene enden og setter fast med varme i den andre enden. Når den er satt fast, kan du slippe ned hele dekoren og fortsette å varme. Så fort Worblaen blir varm blir den myk og føyelig. På dette stadiet kan du rette til med fingrene slik at dekoren kommer på riktig sted. Vær forsiktig så du ikke brenner deg.

Trustpilot