Sy adventskalender med lommer

Sy en fin adventskalender i tradisjonell stil til stor glede for hele familien! Dette fine ”veggteppet” med lommer kommer til å pryde hjemmet ditt hver advent i år etter år! Du bestemmer selv hvor stor du vil lage den. Vår kalender ble 110 cm lang og 50 cm bred. Det gikk med ca 2 meter stoff og 4 ½ meter allmogebånd. Du ser målet på delene i parentesen under.

Materialer

Finn fram alle materialene, ta mål og klipp ut bakstykket i dobbelt stoff (52x120 cm). Klipp ut 6 ”remser” til lommene (13x78 cm). Remsene bør være ca 25-30 cm lengre enn bredden på bakstykket, for å lage folder.

Bånd på lommene

Brett inn 1 cm fall på langsiden av alle stoffremsene, sy de på plass. Press vliesofix på fallen, som bildet viser. Dra av beskyttelsespapiret og press allmogebåndet på. Hvis båndet ikke sitter like godt overalt, kan du også sy båndet på plass.

Brett

Brett og press fallen til lommene, som bildet viser. Bestem deg for hvor mange lommer du vil ha på hver rad og sjekk at de passer til lengden på bakstykket. La nålene sitte på.

Sy på lommene

Legg lommene på første rad nederst på bakstykket. Snu lommen med rettsiden ned mot bakstykket og sett i nåler der de skal være. Press oppover slik at du ser hvor lommene kommer til å sitte. Sett i nåler på neste stoffemse, som bildet viser og sy den på plass. Fortsett til alle remsene er på plass.

Lommer av remsen

Sett i nåler mellom foldene. Del opp stoffremsen til lommer. Sy en søm nedenfra og opp over båndet. Gjør det samme på alle stoffremsene, husk også foldene i ytterkanten på remsene.

Bakstykke

Når alle lommene er på plass, legger du på det andre bakstykket som et lokk. Sett i nåler på langsidene og kanten nederst. Sy sammen bakstykkene med ca 1 cm sømmonn på langsiden, den nederste kortsiden og neste langside, la toppen være ”åpen”. Snu stoffet slik at framsiden på bakstykket med lommene kommer fram. Press på kantene slik at sømmen kommer akkurat i kanten, se bildet.

Oppheng

Sprett opp sidesømmene noen centimeter. Press inn 1 cm i overkant på begge bakstykkene, sett i nåler og sy sammen. Sett en rundstav i hullet der du sprettet opp sidesømmen. Lim tall på lommene. Sett på et bånd eller tau i rundstaven og heng opp kunstverket