Adventskalender i jutevev

Adventskalenderen har utviklet seg, som et fenomen fra enkle varianter i papir til avanserte pakkekalendere. Selvfølgelig er det hyggelig å gi bort noe smått og godt hver dag fram til julaften. Her har vi laget en tradisjonell kalender som vil pynte fint opp i ethvert julehjem.

Nedlastinger

Sy en bakgrunn

Klipp ut en halv meter jutevev. Vi brukte den middels kraftige varianten, den har passelige store hull. Vi brukte hele bredden på 130 cm, dette blir høyden på kalenderen. Stryk Vliesoflixbånd på de lengste sidene og press de mot baksiden. Press inn noen cm øverst i kanten og sy en søm. Tre en rundstang på plass slik at kalenderen kan henges opp.

Tall

Skriv ut arket med tall eller tegn dine egne. Klipp ut tallene og skriv med en merkepenn der tallene skal være.

Start broderingen

Vi broderte med en såkalt” Punch Needle”, men du kan også brodere på vanlig måte, med langsting. Broder rundt konturene. Fyll deretter ut med sting.

Fest tråden

Fest enden på tråden, (både tråden du begynte med og tråden du avsluttet med) gjennom noen av trådløkkene på baksiden. For å lage en kalender i denne størrelsen, går det med 2 ½ nøster med Jette garn.

Ringer

Sy fast en metallring på hvert tall. Tre en rundstav gjennom kanalen øverst og knyt på et bånd til oppheng. Deretter er det bare å fylle kalenderen med pakker!


Trustpilot