Snøklokke av krepp papir

02 mars, 2022

Nå starter det. Fuglene kvitrer, taket drypper og de første vårblomstene begynner å titte frem. Med inspirasjon fra dette kan man tyvstarte våren ved å lage snøklokker av krepp papir.

Krepp papiret av litt tykkere kvalitet har en typisk hard sammenkrøllet struktur, som passer perfekt til å lage papirblomster. Papiret går enkelt å brette, takket være sin karakteristiske struktur, til organiske former og ikke bare til  bretting av vanlig flate papirer.

Du starter oftest innenfra blomstens senter og jobber deg utover når du skal lage papirblomster. Se hvordan de virkelige blomstene ser ut og forsøk etterligne naturen så godt du kan.

Siden snøklokkene har en karakteristikk form med 3 ytre kronblader rundt en kuleformet senter så starter vi med å klippe til en liten bit papir som skal bli blomstens indre blad. For å få ytterkanten på de indre bladene til å bli litt bølgete klipper vi med en mønstersaks langs ene kanten av papirbiten som siden skal snurres noen runder rundt en vattkule.

Som stilk bruker man en rett blomstertråd, den er helt rett, men enkel å bøye som man vil. Tre på en liten vattkule lengst ute på blomstertråden og bøy tråden rundt slik at kulen sitter fast i enden av tråden.

Mal litt lim på vattkulen og runn den inn i det hvite krepp papiret som du klippet til. Vri sammen overkanten på papiret, klipp eventuelt bort litt overskudd om det blir for tykt og lim litt slik at det holder seg sammen.

Klipp til kronbladene på snøklokkene ved å klippe remser passe brede til å tre remsene akkurat så de overlapper hverandre over senter av kuleknoppen. Klipp endene med en avrundet spiss som på bildet.

Mal litt lim på tre kronblader og lim dem på midtknoppen. La limet tørke.

Dekk til den siste biten av midtknoppens papir med en grønn blomstertape. Blomstertapen blir selvklebende og litt klissete når man strekker tapen. Strekk og snurr tapen videre hele veien ned langs blomstertråden som skal bli stilken på blomsten.

Klipp til lange blader i grønt krepp papir, klipp en rund spiss på hvert blad og brett det dobbelt langs egen folderetning. Lengst nede på stilken snurrer du til slutt fast ett, to eller tre grønne blader.

Form kronbladene med fingrene slik du vil ha dem. Når snøklokkene springer ut har de kronblader som ser ut som en utstående ballettkjole eller krinoline. Bøy øvre del av stilken så at klokkene henger nedover.

Sett de i en vase – men glem å vanne!


Trustpilot