Pompom i tyll – Dusjsvamp

31 august, 2022

Før kunne du finne den fine tyll svampen på bestemors bad, kanskje du har ser det i dag også? Like dekorativ som praktisk. La oss prøve!

Du lager svampen på akkurat samme måte som du lager pompom av papir, men istedenfor å ha flere lag med papir, bretter du tyllen slik at den har minst 5 lag.

Brett så den lange remsen som et trekkspill i 3-4 cm bredde, frem og tilbake. Det blir litt tykt, så det lønner seg å holde godt fast i den brettede bunten. Bruk gjerne en klype som kan hjelpe deg holde det på plass mens du bretter. Slipper du taket så må man begynne helt på nytt!

Surr en rustfri ståltråd rundt midten av den trekkspillbrettede remsen og tvinn tråden rundt så den sitter hardt fast. Lag en liten krok på tråden så du kan henge den opp. Pass på så det ikke blir noen skarpe kanter og skraper deg opp når du bruker svampen.

Nå er det tid for å klippe opp endene slik at du kan brette ut alle lagene. Du kan for eksempel klippe endene runde, eller spisse, du velger hvilket design du vil vaskesvampen skal ha.

Nå starter moroa! Dra ut alle lagene med tyll! Dra ut et lag om gangen og se hvordan pompom ballen forvandler seg.

Fest en satinbånd i kroken om du vil henge opp vaskesvampen på badet.


Trustpilot