Kjøkkenklokke med kasserolle som urkasse

29 juni, 2022

Er tiden inne for noe nytt til kjøkkenet? En ny/gammel kjøkkenklokke med en brukt kjele eller en kakeform som urkasse blir et fint interiør til kjøkkenet.

Man kan egentlig lage veggklokke av nesten hva som helst. Man trenger kun å bore hull gjennom det som skal være urskiven og sette selve urverket på baksiden. Gamle bokser, kasseroller og kakeformer som ikke er i bruk lenger passer utmerket. Eller former du finner på loppemarked, som har en vakker patina, men som du vet du ikke kommer til å bruke uansett. (Kanskje nettopp på grunn av patinaen) Formene kan allikevel få nytt liv som kjøkkenklokker.

Du trenger et urverk med visere som er tilpasset tykkelsen på det som skal bli urkassen. I tillegg trenger du et bor som kan bore i metall og en bormaskin. Det enkleste er å begynne å bore et lite hull og deretter fortsette med et bor som passer til viserne. En god idé er å bruke hammer og spiker og slå et lite merke der hullet skal være, for å forhindre at spissen på boret glir på overflaten når du begynner å bore.

Pass på at underlaget og arbeidsstillingen passer. Noen ganger er det faktisk enklere å stå på bakken for å få nok kraft til boringen.

Skru viserne i urverket gjennom hullet du har boret og heng klokken på plass.


Trustpilot