Kaninpute til barnerommet

13 april, 2022

Pute eller kosedyr? Eller begge deler- alt i ett! Pute med kaninører, sovende øyne og snute blir en kosevenn på barnerommet.

En pyntepute på barnerommet kan også være funksjonell. Som en myk kaninvenn å hvile hodet på og kanskje gjemme seg under de hengende ørene.

Kaninputen er sydd av linstoff med bomullsstoff på innsiden av ørene. 

Start med å klippe forsiden, baksiden og alle deler til ørene. Vask og stryk stoffet først så det ikke risikerer å krympe og strekke seg i vask. Innerputen har målene 45 x 45, så klipp en forside på 47 x 47 centimeter.

Baksiden skal deles i to med en glidelås på midten, klipp baksiden med ytterligere fem centimeter marginal. Klipp baksiden i to og sy sammen med lange kastesting. Presse sammen sømmonnene og sy på en glidelås. Sprett opp sømmen så glidelåsen kommer frem. Sikk-sakk kantene rundt både for - og baksiden.

Ørene klippes som trekanter 37 centimeter brede i bunnen og 53 centimeter i høyden.

Klipp to ører av det grå linstoffet og to like av rosa bomullsstoff. Legg et rosa øre på et grått og sy sidene sammen. Vend ørene og stryk med strykejern. Sy det andre øret på samme måten. Brett ørene som på bildet og legg det på baksiden som på bildet. Sy fast ørene langs hjørnene på baksiden.

Forsiden skal ha sovende øyne og en nese i form av et hjerte. Hvordan du tegner øynene og hvordan de plasseres gjør stor forskjell på putens karakter. Derfor kan det være lurt å først prøvetegne øynene på noen stoffbiter. På denne måten kan du enkelt se hvordan det blir når du plasserer øyne og nese. 

Flytt og prøv til du er fornøyd, da kan du tegne direkte på stoffet med tekstilpenn. Fest deretter med strykejern på baksiden av stoffet.

Brett puten på rettsiden og ørene innover. Sy sammen rundt kantene, klipp bort overflødig stoff fra ørene som stikker ut fra sømmen. Sikk-sakk så det ikke går opp. Vend puten riktig vei, sett inn innerputen dra igjen glidelåsen. Kaninen er klar for nye venner!


Trustpilot