Hvitkalkede vaser

24 august, 2022

Disse rustikke vasene har en overflate som ser ut som hvit kalk. Med modelleringsmasse forvandler du vanlige glasskrukker til vakre vaser for sesongens blomster.

Dahlia, zinnia, asters og valmuekapsler. Nå er tiden inne for å nyte de vakre sensommerblomstene! 

Vaser kan man jo aldri få for mange, som man pleier å si. Uansett hvor mange man har, kan det være vanskelig å finne en med riktig høyde og bredde. Med glass som allikevel skal resirkuleres og med den prisgunstige modelleringsmassen Sculptamold, kan man lage mange!

Et vanlig syltetøyglass er grunnlaget for disse vasene; Små returglass som allikevel skal resirkuleres. Fjern fargerike etiketter og vask glasset godt, men du trenger ikke skrape bort gjenstridig lim og hvite papirrester som er vanskelig å vaske av glasset.

Massen blandes av to deler Sculptamold og en del vann. Rist posen godt før du blander modelleringsmassen og vannet. Massen støver en del, så husk å bruke ansiktsmaske så du ikke puster inn støvet.

Bland grundig slik at alle de tørre klumpene blir fuktige. Ikke bland for mye av gangen, da du har maks 30 minutter på deg til å forme massen. Det er enklere å bygge flere tynne lag som tørker mellom hvert strøk. Det første strøket er det vanskeligste da det har lett for å løsne fra den glatte glassoverflaten. Massen formes som en ball rundt glasset og jevnes til på overflaten. La vasene stå luftig, tørt og varmt til de er helt tørre for å unngå at det oppstår små prikker av muggsopp på overflaten.

Fyll vasene med sesongens blomster.


Trustpilot