Girlander med sommerfugler og øyenstikkere

17 august, 2022

Flagrende sommerfugler og summende øyenstikkere hører sensommeren til. La de fly langs en girlander over bordet på slutten av sommeren.

Lag sommerens festligste girlander etter samme prinsipp som en klassisk klessnor. I stedet for nyvaskede klær, henger du opp sommerfugler og øyenstikkere langs snoren.

Vi har brukt tykt akvarellpapir som holder formen godt og som ikke krøller seg sammen, som tynnere papir har lett for å gjøre.

Selvfølgelig kan man klippe ut sommerfuglene og øyenstikkerne på frihånd, men det er litt enklere å bruke en schablon. En tynn poscapenn med gullfarge passer godt å bruke. Fyll ut konturene i schablonen, enten hele eller kun noen felt. Lag gjerne litt forskjellige insekter. Klipp ut med en god silhuettsaks.

Når mørket faller på og du kanskje tenner noen lys, vil det bli en fin effekt med litt glitter på insektene. Bruk et gullskimrende embossingpulver langs kanten på sommerfuglvingene eller på øyenstikkernes kropp, effektfullt og fint. 

Bruk en embossingpenn og gjør en markering der du vil ha effekten. Pennen er gjennomsiktig, men gjør at embossingpulveret fester seg når du drysser det over papiret. Varm deretter opp med en embossingføner slik at pulveret smelter på overflaten.

Brett vingene ut fra kroppen på insektene for å få en noe mer tredimensjonal look. Sett de fast med små klesklyper på en snor og heng opp girlanderen på ønsket sted.


Trustpilot