Fuglerede blant grenene

06 april, 2022

Om våren plukker vi de etterlengtede første vårblomstene. Så hvorfor ikke lage et tre - med fuglerede og alt? La naturen inspirere deg til påskens vakreste dekorasjoner.

Tørre grener uten bark som har fått en vakker patina av naturen er ikke vanskelige å finne i skogen, og de er undervurderte som dekorasjonsmateriale! Så se etter grener neste gang du er på skogstur - du kommer garantert til å gjøre et funn! Grenene er vakre å henge på påskepynt, eller kombinere med avskårne blomster i en vase. Du kan også støpe de fast i betongfundament for å lage et lite tre med fuglerede.

Start med å finne passende grener i skogen. Du trenger grener i en klynge eller flere grener som kan settes sammen til en bukett eller som danner en grenklynge.

Sag grenene og sett de ned i en mindre bøtte som du kan støpe fundamentet i. Vi brukte bøtten som betongen kommer i. Bland betong og vann etter anvisningen på pakken og hell betongen i formen den grenene står. Støtt grenene slik at de står som du vil ha de, og la betongen tørke i noen dager før du tar opp betongfundamentet fra bøtten.

For å forsterke følelsen av skog og patina, mal både grenene og overdelen av betongfundamentet – så den blir litt røff og ujevn - med mosemaling. Trykk på malingen med penselen i stedet for å male med vanlige penselstrøk. Da vil det se mer naturlig ut. 

Fugleredet lager du av sisal. Ytterst kan du også vikle rundt noen bjørkegrener for å få fugleredet til å se naturlig ut. Fyll fugleredet med blåste egg og blomster. Du kan enkelt lage små vaser av egg til de minste vårblomstene.

Sisal er også fint til å vikle rundt mindre krukker med vårblomster og vårløker. 

Plasser fugleredet i grenklyngen og plasser egg og blomster slik du ønsker. 

Et lite fuglebur med en gyllen fugl kan også være fin å ha i grenene. 

Klipp tre deler med messingtråd, cirka 50 cm lange og ytterligere en på 60 cm. Bøy den lengste delen på midten og tvinn den noen ganger slik at den danner en løkke øverst. Bøy de andre trådene til en myk bueform i samme form som buret. Tvinn fast buene i den lengste tråden og bøy dretter ut de tvinnede trådene i samme form som de andre. Bøy deretter hver tråd i 90 grader vinkel til siden og vikle den rundt neste tråd. Forsett på samme måte med neste tråd for å danne den nedre ringbunnen av buret. Hold trådene sammen og vikle med en tynnere messingtråd. Vikle også en tynn messingtråd rundt hele buret på to nivåer så det dannes et rutenett.

Lag en liten huske til en fugl av messingtråd, og fest den øverst med to løkker. 

Spray en dompap med gullspray og fest den på husken. Heng opp fugleburet i grenen med et fløyelsbånd.


Trustpilot