En krans til mamma

02 februar, 2022

Verdens beste mamma. Tenk så mange mødre det finnes i denne verden! Nå er snart morsdagen her, med kake, blomster, pakke…og en liten håndlaget krans av messingtråd.

Mykglødd metalltråd kan formes på mange ulike måter. Til denne morsdags-kransen har vi brukt messingtråd for å sette en ekstra gullkant på dagen. Man trenger en tykk tråd 1,5 – 2 mm og en noe tynnere tråd 0,5 - 0,7 mm til denne kransen.

Start med å bøye bokstavene til teksten som skal stå midt i kransen. Er man usikker, kan det være lurt å skrive bokstavene på et ark først, for å se hvordan man på enklest mulig måte kan bøye tråden. For eksempel kan en liten a formes som en løkke istedenfor å skrive på vanlig måte,

da tråden vil se penere ut uten altfor mange 180 graders svinger.

Når teksten er ferdig og du er fornøyd, former du en ring utenfor teksten i passelig størrelse. Fortsett å vikle og samtidig vri tråden i flere omganger slik at du får en stødig krans. Avslutt med en opphengsløkke. Sett teksten i kransen på plass med trådendene fra begynnelsen og slutten av teksten.

Rundt kransen viklet vi små blader av tynn messingtråd. Til å forme mange like blader, kan det være greit med en mal, et slags verktøy å tvinne tråden rundt. Tegn et ovalt blad i enden av en liten rundstav og telgje bladet etter formen. Deretter kan du bruke rundstaven som et verktøy slik at du enkelt og greit kan tvinne sammen en lang rekke med blader langs en og samme tråd. 

Bladene tvinnes sammen ved å vikle tråden rundt den telgjede enden av rundstangen og deretter vikle noen omganger rundt rundstaven.

Når du har viklet blader på en slynge som er like lang som omkretsen av kransen, klipper du over tråden og tvinner bladslyngen rundt kransen. Form bladene som du vil, eventuelt i en noe spissere fasong.

Gi bort kransen til mamma sammen med en blomsterbukett eller en liten pakke. 


Trustpilot