Eikenøtter av egg

21 september, 2022

Når alle blomstene har visnet ute, er kanskje tiden inne for mer holdbare høstdekorasjoner? Litt store gullskimrende eikenøtter lager man av egg, sprayet med gullmaling og litt grov hyssing/tråd.

Oktober er måneden der man plukker eikenøtter dersom man vil drive de fram i en vase om vinteren. Vi er ikke helt der enda, så i mellomtiden får eikenøtten bli ukens inspirasjonskilde. En skål med gylne eikenøtter er en fin dekorasjon på bordet, men hva med å bruke de i borddekkingen? Bladene bruker vi som bordkort.

Plastegg, beregnet å bruke som dekorasjon til påsken, passer godt da formen er helt riktig til eikenøttene. Sett sammen de delbare halvdelene av egget og fest en liten bit ståltråd i løkken. Heng eggene på egnet plass utendørs slik at du enkelt kan spraymale hele egget på en gang. Pass på å ikke spraye for tykke lag, da vil bare malingen renne av. Spray heller tynne lag og la malingen tørke mellom hvert lag.

Mens spraymalingen tørker, klipper du ut bladene av tykt gullfarget papir. Brett papiret på midten og klipp ut silhuetten av et eikeblad på frihånd. Det er bare fint om alle bladene er litt forskjellige - sånn er det i naturen også!

Brett deretter bladene som et trekkspill, se bildet. Da får du et mønster som ligner bladnervene i bladet. Brett forsiktig ut slik at bladet ikke mister folden du har brettet.

Bladene som skal brukes som bordkort, trenger ikke å brettes i trekkspill. Skriv navnet på den ene halve delen av bladet med poscapenn. Pennen dekker meget godt og passer godt å skrive med på gullpapiret.

Bruk limpistol og lim hyssingen/tråden rundt øverste delen av egget slik at det ligner hatten til eikenøtten. Start nederst og lim tråden, tett i tett i flere omganger helt opp til opphengsløkken. 

Tvinn en ring av messingtråden hvis du skal bruke eikenøtten som serviettring på bordet. Eikenøttene kan også henges opp i en fin gren fra naturen eller legges i en skål på bordet som en vakker dekorasjon.


Trustpilot