Bytt ut påske-egget med en fylt gulrot

16 mars, 2022

Tradisjonen med å la barna lete etter påske-egg fulle av godteri på påskeaften, er nok kanskje ikke noe man skal bryte. Men selve egget kan jo gjerne få en ny form - som f.eks en gulrot.

Påske-egg med godteri er en fin tradisjon, vel verdt å ta vare på, men formen på eggene kan gjerne varieres og få nye former. En morsom måte å fornye barnas påske-egg på, er å bruke pappkjegler, malt med oransje maling og fylle det med godteri og grønt kreppapir. Eller kanskje alle gjestene kan få hver sin gulrot på påskebordet?

Ferdige pappkjegler av kraftig kartong er perfekt å bruke. Start med å male kjeglene oransje på utsiden. La malingen tørke godt.

Klipp ut en 30 cm lengde av grønt kreppapir og rull det sammen. Klipp fliker i enden av papiret, ca 1/3 av papirets bredde. Klipp flikene i kreppapirets lengde, følg strukturen.

Rull papiret sammen og hold en knyttet neve inni. Vri bunnen sammen og knyt på et bånd for å holde bunnen sammen.

Stikk kreppapiret i pappkjeglen og fyll kjeglen med godteri. Vri papiret sammen og knyt på et bånd eller en hyssingstump.

Vil du henge opp gulrøttene, lager du hull øverst i kanten på pappkjeglen og setter i et bånd. 

Gulrøttene kan deretter henges i et vindu eller legges som fin dekor på påskebordet. Gjem gulrøttene og la barna lete etter gulrøtter istedenfor påske-egg. 


Trustpilot