Brudepar til bryllupskaken

11 mai, 2022

Planlegger du bryllup i sommer? Da er det mye å stå i, men det er de små detaljene som teller! Som et håndmalt brudepar på toppen av kaken.

Tradisjonelt, fargerikt, klassisk eller humoristisk? Det finnes mange ulike løsninger å gå for når man planlegger et bryllup, og alle de små detaljene setter prikken over i-en. 

Et håndmalt brudepar av tre til bryllupskaken er en meget personlig detalj som du garantert vil være alene om. 

Ta utgangspunkt i et par ferdigdreide trefigurer av bøketre i klassisk form. Tegn hva slags hår, øyne, evt briller, kjole og dress figurene skal ha, bruk en blyant. Puss ut og start på nytt til du er fornøyd med uttrykket.

Å male små detaljer på tre kan være veldig vanskelig med en vanlig pensel og maling. Vi brukte Poscapenner i stedet, som har god dekkevne, blir permanente og renner ikke. Pennene finnes med spisser i mange ulike farger og bredder, også i gull og sølv.

Fargelegg både mønster og konturer med poscapenner.

Til innramming av brudeparet, blir det fint med en liten bue, formet som et hjerte. For å holde både hjertet og paret på plass, fester man hjertet på et lite treskilt av bjørk. 

Start med å bøye et passelig hjerte av messingtråd, som passer til brudeparet. Vi brukte en 1,5 mm tykk tråd, men tykkere tråd kan også brukes.   

Bor litt skrå hull i treskiltet. Prøv å ikke bore hull helt gjennom skiltet, slik at tråden står stødig i skiltet. Om nødvendig, kan tråden limes fast med litt superlim også.

Sett paret på treskiltet, eventuelt lim de på plass og sett brudeparet på toppen av kaken på den store dagen.


Trustpilot